piątek, 13 marca 2015

JAJKO W KOSZULCE NA GRZANCE Z AWOKADO

Intensywny dzień zwykle zaczynamy od  porządnego śniadania. Dzisiaj o poranku wylądowały na talerzu jajka w koszulkach. Delikatne, lekko płynne w środku podane na grzance z awokado i oprószone świeżym pieprzem. Yummy!



#JajoWKoszuliNaGrzanceZAwokado

Potrzebujesz:
*garnek
*piekarnik lub toster
*wodę 
*ocet
*świeże jajko
*kromkę ulubionego chleba
*oliwę z oliwek
*dojrzałe awokado
*pieprz
Gotujesz wodę z odrobiną octu. Wstawiasz chleb na grzankę. Wbijasz jajo do małej miseczki. A potem wpuszczasz jajo delikatnie do wrzątku i gotujesz 3 min, żeby się ścięło. Wyjmujesz łyżką cedzakową na serwetkę. Skrapiasz oliwą grzankę, rozsmarowujesz na niej awokado, na wierzch kładziesz jajo. Doprawiasz świeżo mielonym pieprzem. 
Made with  in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz