wtorek, 19 maja 2015

JARMUŻ I PAK-CHOI Z ORZECHAMI I ŻURAWINĄ

Jarmuż na nowo odkryty wpadł do naszych kuchni z impetem i panoszy się w bardzo zdrowych koktajlach, sałatach albo jako lekkie danie obiadowe. Proponuję jarmuż krótko duszony, na słodko-kwaśno w towarzystwie kapusty pak-choi, szpinaku, orzechów nerkowca i żurawiny.


#JarmuzPak-choiOrzechyZurawina

Potrzebujesz:
*rondel
*jarmuż
*kapusta pak-choi
*młody szpinak
*oliwę lub masło
*cebulę
*czosnek
*sos sojowy
*melasę z winogron lub inny słód albo miód
*ocet winny lub jabłkowy
*orzechy nerkowca
*migdały blanszowane
*żurawinę
*rodzynki
Drobno pokrojoną cebulę i czosnek dusisz na oliwie, dodajesz sos sojowy, ocet winny, melasę. Wrzucasz porwane liście jarmużu i kapusty pak-choi, orzechy, migdały, żurawinę i rodzynki, dusisz chwilę pod przykryciem. Po chwili dodajesz delikatne listki młodego szpinaku, jak tylko zmiękną podajesz. Liście mają być lekko twarde, a orzechy chrupiące.
Made with ♥ in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz