poniedziałek, 11 maja 2015

MŁODE GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ I BAKALIAMI

Każda kuchnia ma swój przepis na gołąbki, dlatego w RawFlow powstał również autorski przepis. Gołąbki nasze są sezonowe, bo tylko z młodej wiosennej kapusty, kaszy jaglanej z Opola Lubelskiego z dalekowschodnią nutą curry i bakaliami.



#MlodeGolabkiJaglane

Potrzebujesz:
*garnek 
*naczynie żaroodporne
*młodą kapustę
*kaszę jaglaną
*cebulę
*masło
*orzechy nerkowca
*blanszowane migdały
*żurawinę
*rodzynki
*koperek
*opcjonalnie śmietanę
Kaszę jaglaną gotujesz na sypko. Drobno poszatkowaną cebulę rumienisz na maśle z dodatkiem przyprawy curry. Liście kapusty blanszujesz chwilę we wrzątku. Przygotowujesz farsz z kaszy, cebuli, orzechów, migdałów, żurawiny i rodzynek. Zawijasz w liście kapusty i układasz w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypujesz obficie koperkiem i polewasz lekko śmietaną i krótko zapiekasz w piekarniku przed podaniem.
Made with ♥ in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz