czwartek, 7 maja 2015

KOPERKOWY OBIAD KRAJOWY

Nareszcie w naszym warzywniaku jest już krajowa fasolka szparagowa, aromatyczny gruntowy koper, ogórki i młoda kapusta "krótko kiszona". Jeden z najlepszych obiadów majowych: szybki, lekki i zjadany z dokładkami.


#KoperkowyObiadKrajowy

Potrzebujesz:
*garnki
*fasolkę szparagową
*ziemniaki
*ogórki
*koper
*jogurt naturalny bio
*świeże masło
*sól
*krótko kiszoną kapustę (gotową lub przygotowaną dwa dni wcześniej)
Ziemniaki gotujesz jak zwykle, dodajesz masło i posypujesz koprem. Fasolkę szparagową możesz gotować bez obierania, jest jeszcze młoda i ma delikatne włókna. Mizerię robisz z jogurtem i dużą ilością kopru.
Na krótką kiszonkę potrzebujesz:
*młodą kapustę
*marchew
*koper
*sól
Drobno poszatkowaną kapustę, tartą marchew i pokrojony koper mieszamy, solimy, układamy ciasno w słoju i przykrywamy lnianą ścierką. po dwóch dniach mamy krótką kiszonkę.
Made with ♥ in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz