#JajecznicaNaSzparagach
Potrzebujesz:
*patelnię
*jajka
*świeże zielone szparagi
*masło
*szczypior czosnkowy
*sól
Myjesz szparagi i odłamujesz zdrewniałe końce. Rozpuszczasz masło i wrzucasz przełamane na pół szparagi, dusisz chwilę pod przykryciem, aż lekko zmiękną. Wbijasz jajka na patelnię ze szparagami, przykrywasz i czekasz, aż zetnie się białko. Solisz do smaku i podajesz posypane młodym szczypiorem czosnkowym. Sprawdza się w towarzystwie sałaty i grzanek z serem.
Na sałatę:
*dojrzałe awokado
*suszone pomidory
*rukolę
*świeże pomidory
*bazylię lub odrobinę pesto
*oliwę z oliwek
Obierasz i kroisz awokado w kostkę. Dodajesz pokrojone suszone pomidory, rukolę, kilka pomidorków koktajlowych, bazylię lub pesto i polewasz oliwą z oliwek.
Na grzanki:
*dobry chleb orkiszowy lub inny ulubiony
*oliwa z oliwek
*ser owczy Manchego
Pokrojony chleb skrapiasz oliwą, przykrywasz plasterkiem sera i zapiekasz.
Made with ♥ in Warsaw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz