W maju kwitnie szczypiorek, który jest barwnym dodatkiem o charakterystycznym smaku. Idealnie pasuje do młodych ziemniaków, sadzonych jajek i ziemniaczanych sałatek. Świetnie zastępuje młodą cebulkę i zielony szczypiorek, jest delikatniejszy i ma piękny liliowy kolor.
#MlodeZiemniakiKwitnacySzczypiorek
Potrzebujesz:
*garnek
*patelnię
*kwitnący szczypiorek
*młode ziemniaki
*młodą cebulkę
*jajka
*ogórki małosolne
*oliwę z oliwek
*zsiadłe mleko
*pieprz i sól
Gotujesz młode ziemniaki. Dusisz cebulkę na oliwie. Smażysz sadzone jajka. Posypujesz wszystko solą, pieprzem i kwitnącym szczypiorkiem. Podajesz z ogórkiem małosolnym i zsiadłym mlekiem.
Made with ♥ in Warsaw
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz