sobota, 11 kwietnia 2015

NALEŚNIK SERNIKOWY

Naleśniki można jeść na okrągło. Nadziewane twarogiem są idealną kompozycją białka i węglowodanów. Ciasto przygotowane z mąki gryczanej i smażone na oleju kokosowym jest lekkostrawne, a farsz serowy podkręcony skórką pomarańczową i rodzynkami rozpływa się w ustach. Najlepiej smakują w sobotę rano, przygotowane przez córkę :-)



#NalesnikSernikowy

Potrzebujesz:
*blender
*patelnię
*olej kokosowy
*mąkę gryczaną
*jajka
*twaróg
*miód
*rodzynki
*skórka otarta z cytryny
*kandyzowaną skórkę pomarańczową
*esencję waniliową
Miksujesz jajka z mąką gryczaną dodając wodę do uzyskania konsystencji śmietany. Dla aromatu dodajesz do ciasta kilka kropli esencji waniliowej. Smażysz na oleju kokosowym. Twaróg miksujesz z żółtkiem i miodem, dodajesz namoczone rodzynki, otartą skórkę z cytryny i pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczową. 
Made with ♥ in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz