środa, 8 kwietnia 2015

ZIELONY DETOKS POWIELKANOCNY

Nawet zmiana tradycyjnego menu świątecznego na wersję light, bezglutenową, wegańską czy wegetariańską nie pomaga. Ilość godzin spędzonych na spotkaniach towarzyskich z podjadaniem przysmaków zakrapianych winem, można odczuć przez kilka kolejnych dni. Dlatego dobrą propozycją jest zielony detoks w formie koktajlu owocowego z ananasem i białkowej przekąski z warzywami na bazie awokado i proteiny z pestek dyni. Pijemy i jemy na zielono przez cały dzień.


#ZielonyDetoks

Potrzebujesz:
*blender
*wyciskarkę do cytrusów
*świeżego ananasa
*gruszkę
*grejpfruta
*mandarynki
*natkę pietruszki (duży pęczek)
*dojrzałe awokado
*organiczną proteinę z pestek dyni (Organic Raw Pumpkin Seed Protein)
*oliwę z oliwek (najlepiej niefiltrowaną)
*cytrynę 
*papryczkę chilli (w paście lub świeżą)
*sól i pieprz
*ulubione warzywa (marchew, seler, papryka, ogórek itp.)

Zielony koktajl:
Miksujesz świeżego ananasa, gruszkę, mandarynki i pietruszkę. Dodajesz wyciśnięty sok z grejpfruta.

Zielona przekąska:
Miksujesz awokado z łyżką zielonej proteiny dyniowej, oliwą, sokiem z cytryny i doprawiasz chilli, solą i pieprzem. Zielony krem podajesz z surowymi warzywami.

Zabierasz ze sobą dużą butelkę koktajlu, zieloną pastę i dużo warzyw, żeby podjadać przez cały dzień.
Made with  in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz