niedziela, 22 lutego 2015

COLESLAW Z ŻURAWINĄ I SŁONECZNIKIEM

Młoda kapusta najlepiej smakuje na surowo! Już w lutym można dostać czasami chrupiącą, zieloną główkę z Południa. Zręcznie poszatkowana przez ukochanego, ląduje w sałatce coleslaw. Wystarczy odrobina domowego majonezu, żurawina i prażony słonecznik, żeby nabrała rumieńców.


#ColeslawZurawinaSlonecznik#LoveSurowe

Potrzebujesz:
*ostry nóż
*patelnię
*główkę kapusty
*żurawinę suszoną
*pestki słonecznika
*natkę pietruszki
*domowy majonez
*ocet winny lub cytrynę
*czosnek lub chrzan
*sól
*pieprz
Szatkujesz kapustę, solisz ją delikatnie i skrapiasz octem winnym lub cytryną. Siekasz natkę, prażysz lekko słonecznik i kręcisz domowy majonez. Dodajesz odrobinę majonezu do kapusty, wsypujesz garść żurawiny i pietruszkę. Przyprawiasz roztartym ząbkiem czosnku albo jak wolisz chrzanem i świeżo mielonym pieprzem. Posypujesz pestkami i podajesz solo, albo jako surówkę obiadową.
Made with  in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz