sobota, 21 lutego 2015

WIOSENNE CIASTO CYTRYNOWE Z NASIONAMI CHIA

WIOSNAAAAAAAAAAAAAAAA! Nareszcie! Czas na cytrynowe ciasto z dodatkiem nasion CHIA na bazie bananów i proteiny z pestek dyni. Chia to inaczej hiszpańska szałwia, czyli skarb Azteków, bogaty w kwasy omega-3 i liczne przeciwutleniacze. Upiecz sobie wiosenny energetyk i leć wdychać świeże powietrze!


#CiastoCytrynaChia

Potrzebujesz:
*blender
*formę
*piekarnik
*cytrynę
*banany
*nasiona CHIA
*proteinę z pestek dyni
*jajka
*jogurt naturalny
*olej kokosowy Chi
*dowolną mąkę
*sodę
*sól
*cukier brązowy lub inny słód
Miksujesz dwa banany z połową szklanki brązowego cukru, czterema łyżkami oleju kokosowego, dwoma jajkami i jogurtem. Dosypujesz szklankę ulubionej mąki i pół szklanki proteiny z pestek dyni, odrobinę sody i szczyptę soli, startą skórkę z całej cytryny i garść nasion CHIA. Mieszasz wszystko i odstawiasz na 20 min. Pieczesz w 180stC przez 40-50 min. Gotowe jest jak patyczek włożony do ciasta jest suchy. Podajesz polane lukrem z soku cytrynowego i cukru brązowego.
Made with  in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz