wtorek, 3 lutego 2015

GREEN OMLET Z PARMEZANEM

Śniadanie doskonałe, jajka w połączeniu z proteiną z pestek dyni. A dyniowe pestki są pogromcami cholesterolu, chronią prostatę i są doskonałym źródłem potasu i magnezu. Dlatego wejdą na stałe do naszego porannego menu w formie zielonego omleta. Smażąc omleta na prostatę, można ćwiczyć mięśnie Kegla. Czemu nie?





#GreenOmlet

Potrzebujesz;
*trzepaczkę lub mikser
*patelnię
*jajka (po jednym na osobę)
*proteinę z pestek dyni (jedna łyżka na 2 jajka)
*mleko (dowolnie migdałowe, ryżowe albo owsiane)
*masło klarowane lub olej kokosowy
*parmezan
*pieprz
Białka ubijasz na sztywną pianę. Żółtka też ubijasz oddzielnie, dodając proteinę dyniową i mleko do uzyskania śmietanowej konsystencji. Na koniec mieszasz delikatnie z pianą i nakładasz na rozgrzane masło. Smażysz na niedużym ogniu, zawijając w rulon. Podajesz ciepły, puszysty omlet posypany tartym parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem, z odrobiną oliwy  z oliwek.
Made with  in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz