niedziela, 22 lutego 2015

CYTRYNOWA WARIACJA NALEŚNIKOWA Z CZEKOLADĄ

Naleśnikożercy atakują! Już od rana wołają jeść! Szczególnie mocno dają się we znaki w niedzielne poranki, domagając się swojej porcji naleśników z czekoladą. I wtedy czaszka dymi, jak zamienić zdrową żywność w jedyną słuszną śniadaniową opcję dziecięcia. Tak powstają kolejne naleśnikowe wariacje cytrynowe w towarzystwie wszechmocnej czekolady.



#WariacjaNalesnikowaCytrynaCzekolada

Potrzebujesz:
*blender
*patelnia
*kasza jaglana
*proteina z pestek dyni
*proteina z nasion konopnych
*mleko migdałowe
*jajka
*dojrzały banan
*cytryna bio
*olej kokosowy CHI
*ulubiony miód 
*kakao
Miksujesz szklankę kaszy jaglanej na puder (albo używasz gotową mąkę). Dodajesz proteinę dyniową i konopną (mniej więcej pół szklanki). Wbijasz 2-3 jajka, dodajesz banana, łyżkę oleju kokosowego i miksujesz. Dodajesz mleko do uzyskania naleśnikowej konsystencji i skórkę otartą z jednej cytryny dla aromatu. Smażysz naleśniki na kokosowym oleju. Błyskawiczną polewę czekoladową zrobisz łącząc podgrzany olej kokosowy z miodem, dużą ilością kakao i odrobiną migdałowego mleka.
Made with  in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz