środa, 14 stycznia 2015

KASZA GRYCZANA POMIDOROWA

Kasza gryczana solo może być smacznym posiłkiem. Przekonałam się o tym, kiedy moja koleżanka zaserwowała mi kaszę gotowaną w soku pomidorowym. Pracowałyśmy wówczas bardzo intensywnie nad własnym projektem podczas szkolenia ze strategii Błękitnego Oceanu . Brak czasu zmuszał nas do szybkich i prostych dań.





#KaszaGryczanaPomidorowa

Potrzebujesz:
*garnek
*kaszę gryczaną niepaloną
*sok pomidorowy litrowy
*sól
*pieprz
*odrobina gęstej śmietany
*ulubione zioła
Kaszę płuczesz w zimnej wodzie i wrzucasz do garnka. Zalewasz sokiem pomidorowym. Doprowadzasz do wrzenia, minimalizujesz ogień i zostawiasz w cieple na pół godziny. Solisz do smaku i pieprzysz do woli. Podajesz z odrobiną śmietany z ziołami, pasuje zielona pietruszka. Można zaszaleć i podać z ogórkiem kiszonym.
Made with  in Warsaw



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz