czwartek, 29 stycznia 2015

RYŻOWA PRZEKĄSKA NA DRUGIE ŚNIADANIE

No i znowu na słodko. Ale ta przekąska jest łatwa i trafia w gusta. Dzisiaj smakowała nawet babci Jadzi. Babcia jest sceptycznie nastawiona do "naszych zdrowych wynalazków". Jak weszła to już się ugotował ryż. Zanim usiadła pogadać na skypie, ryżowa przekąska była gotowa. 




#RyzowaPrzekaska

Potrzebujesz:
*garnek
*blender
*patelnia
*ryż (u nas jaśminowy)
*dojrzałe banany
*olej kokosowy Chi
*kakao 100%
*miód
*cynamon
*orzechy nerkowca
Gotujesz ryż na sypko. Miksujesz banany z olejem, kakao, miodem i cynamonem. Prażysz rozdrobnione orzechy na patelni. Mieszasz ugotowany ryż z musem i dekorujesz orzechami. Możesz podawać na ciepło zamiast śniadania, albo na zimno jako deser.
Made with  in Warsaw




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz